YOGA OP VAKANTIE

Yoga maakt nu zo'n deel uit van mijn dagelijks leven dat ik het niet meer kan missen! Toch zeker niet voor langere tijd. Wanneer ik met vakantie ga bijvoorbeeld. 

 

Nu ben ik niet de persoon die mijn mat uitrolt voor een eigen practice op een locatie waar iedereen me kan zien. Ik sta namelijk niet graag in de belangstelling dus yoga op het strand zal ik alleen in groep doen.

 

Vermits wij altijd iets huren met wifi, volg ik al eens een les online. Live of opgenomen. Of ik doe mijn eigen ding. Maar de laatste jaren ga ik bewust op zoek naar yogalessen in de buurt. En dat valt elke keer gewèldig mee! Ik leer nieuwe, leuke & gepassioneerde mensen kennen (zowel docenten als yogi's), ontdek vaak een andere manier van lesgeven, kom op leuke plekken, probeer iets nieuws & leer bij.

 

Zoals een paar jaar geleden: een klankschalen-meditatie. Singing bowls. Wat een ervaring! De docente gebruikte Tibetaanse & kristallen schalen en gongs, Dat voelde echt goed. Op het einde kreeg iedere deelnemer een klankschaal op de borst, die ze - door het aanstrijken van de buitenrand - liet 'zingen'. Elke schaal heeft een unieke klank en het voelde of ze precies wist welke klank bij mij paste! De trillingen die je dan door je lichaam voelt gaan.... Hemels! Ik geloof best dat dit helend kan zijn.

Ik deed extra diepe backbends met behulp van een houten yogawiel.

En vinyasa op een houten steiger aan zee. Het klotsen van het water, de zon op mijn huid & een briesje door mijn haar. Meer vakantie-gevoel-yoga kan je niet hebben!

Ik leerde op vakantie ook hatha appreciëren. Een stijl die me voorheen niet lag (vond ik). Maar de manier waarop de lessen daar werden gegeven, voelde goed voor mij.

 

Ah vakantie! Zo'n fijne, onbezorgde tijd. Alles kan. Alles mag.

 

Vergeet niet hoeveel deugd yoga doet. 

Dus als jij deze zomer weggaat, rol dan eens je mat uit. En deel de ervaring met ons. 

Vakantie is vooral dat: nieuwe ervaringen opdoen & leuke herinneringen creëren.

 

Vind je niets in de buurt? Weet dat je op maandagavond in juli & augustus om 20u00 altijd kan aansluiten bij een live online yin les

Blijf je deze zomer thuis, waarom dan niet eens een yogales in jouw tuin organiseren. Voor familie en/of vrienden of gelijkgezinden uit de buurt. 

 

Waar je ook verblijft en wat je ook doet, geniet er altijd van!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.