"Tijdens mijn burn-out enkele jaren geleden wist mijn vrouw me te overhalen om eens mee naar de yogales te gaan. “Yin yoga zou ideaal voor je zijn”, zei ze. Na alle vooroordelen en veel te stijf gewaande spieren even genegeerd te hebben, heb ik haar advies gevolgd en de yogaklas van Pascale binnengestrompeld. Mijn vrouw had gelijk (lees: ‘alweer’ gelijk)! Intussen zijn yoga, meditatie/ademwerk, fitness en bewust gezond eten dagelijkse routines geworden en heeft dit mijn leven (en gezondheid) enorm verrijkt.

Yoga en ademwerk beschouw ik als mijn ankers om het immer varende schip tot stilstand te brengen. Door tijd en ruimte even uit te schakelen kan ik mijn gedachten kalmeren en zaken loslaten, kortom de nodige rust in mezelf terugvinden en eens thuisgekomen na een yogales voel ik zeer duidelijk dat een voordien interne gejaagdheid, door onze rat race overdag, getemperd is.

Verder probeer ik me minstens 4x per week in het zweet te werken met fitness en cardio. Dit geeft me een boost aan positieve energie en heeft me mijn kracht en conditie van 25 jaar geleden weten te herwinnen. Fitness en yoga ervaar ik als zeer complementair, waarbij de ene een eerder explosieve spieractie omvat en de andere de spieren net langzaam activeert. Yoga helpt me ook om op mijn ademhaling te focussen tijdens de fitnessinspanningen.

Yoga en fitness zijn voor mij dus een ideale combinatie en zeker de iets actievere yoga-stijlen leren me vaak spieren ontdekken waarvan ik hun bestaan zelfs niet kon vermoeden, zelfs niet tijdens de pittigere krachttrainingen in de gym.

Jammer dat ik deze wereld van gezonder en bewuster leven niet eerder ontdekte, maar beter laat dan nooit " 😉.