slow & soft yoga

YIN YOGA

Yin Yoga is een zachte, meditatieve vorm van yoga dat vooral gericht is op het versterken & versoepelen van het bindweefsel, de pezen en de gewrichten. 

Je gaat op zoek naar een 'rekking' in een bepaald doelgebied. Door de houding langer aan te houden (meestal 3 à 5 minuten) en de spieren te ontspannen, werk je op de dieperliggende weefsels en maakje het bekkengebied los. Zo creëer je meer ruimte in je lichaam. 

Het kan best uitdagend zijn om langere tijd de 'rek' aan te houden in dezelfde houding maar met behulp van ondersteunend materiaal help je je lichaam zoveel mogelijk te ontspannen. Je leert jezelf beter kennen door stil te staan & te voelen. Je ademhaling vertraagt en je vindt innerlijke rust.

ik doe mee:

  • 1 dinsdag op 2, van 20u00 tot 21u00, online
  • elke woensdag, van 20u00 tot 21u15 bij The Yoga Bar, Haacht 
  • workshops op zondag bij The Yoga Bar, Haacht 

RESTORATIVE YOGA 

Restorative Yoga is de meest passieve vorm van yoga en betekent letterlijk ‘herstellende yoga’ of ‘vernieuwende yoga’. Deze yoga is echt voor iedereen toegankelijk en zorgt ervoor dat je niet over je grenzen heen gaat maar zowel fysiek als mentaal in balans blijft.

Je zoekt hier niet je lichaam te stretchen of fysiek sterker te maken, maar wel om bij de diepste laag van ontspanning te komen. Zo activeer je het zelfherstellende vermogen van je lichaam.

Door je lichaam zodanig te ondersteunen & comfortabel te leggen, de tijd te nemen en te focussen op je ademhaling, zorg je ervoor dat je zenuwstelsel de gelegenheid krijgt om te ontspannen. Jij ervaart een gevoel van totale gelukzaligheid.

ik doe mee:

  • 1 dinsdag op 2, van 19u00 tot 20u15* bij Allroundzen, Mechelen

      *in juli/augustus: van 19u30 tot 20u45